19 mrt 2016 | Cinéma Arabe special #Fièvres van Hicham Ayouch

 

FIEVRES_1500x430

 

Op zaterdag 19 maart presenteert Cinéma Arabe in Rialto een nieuwe filmspecial met deze editie Fièvres, het succesvolle debuut van de jonge Frans-Marokkaanse regisseur Hicham Ayouch. Fièvres won verschillende grote prijzen op filmfestivals in Marokko, Egypte, Burkina Faso en Zwitserland. De film was vorig jaar te zien op Festival Cinema Arabe 2015 en op veler verzoek draaien wij de film eenmalig nog een keer!

PROGRAMMA
20 feb 2016 | Rialto | Amsterdam
16:00 | Film & nagesprek
18:00 | Marokkaans buffet

TICKETS
Ticket: €10,-
Buffet: €10,-

NAGESPREK
Na afloop van de film gaat festivaldirecteur Adel Salem in gesprek met Hassouna Mansouri, filmjournalist, directeur van het FIPRESCI Department for African Affairs en oprichter van African Federation of Film Critics.

MAROKKAANS BUFFET
Aansluitend staat er in het café van Rialto weer een heerlijke – ditmaal Marokkaanse – maaltijd klaar (€ 10,- p.p.)
>>> menu <<<
Marokkaanse couscous lamsvlees en groente
Briwaat met kip (filodeeg hapje)
Loubia (witte bonen en tomaten)
Marokkaanse harissa (rode pepers met olijfolie)
Rijstsalade met garnalen
Marokkaans brood
>>> vega <<<
Marokkaanse couscous met groente
Briwaat met kaas
Loubia (witte bonen en tomaten)
Marokkaanse harissa
Rijstsalade met groente
Marokkaans Brood

OVER DE FILM | Fièvres vertelt het verhaal van de getroebleerde 13-jarige Benjamin die, als zijn moeder in de gevangenis belandt, bij zijn vader Karim terecht komt. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. Veertiger Karim woont met zijn ouders in een kille Parijse buitenwijk en ondergaat zijn bestaan in de luwte gelaten. De komst van Benjamin – onaangepast en agressief – gooit hun leven overhoop. Karim wordt gedwongen zijn apathie te overwinnen om nader tot zijn zoon te komen. Ondertussen struint Benjamin door de buurt en raakt hij bevriend met de zonderlinge dichter en onverwachte zielsverwant Claude. Fraai geschoten, ingetogen drama over verloren onschuld en rebellie tegen eenzaamheid.

Fièvres is het succesvolle debuut van Hicham Ayouch, de jongere broer van Nabil Ayouch bekend van Les Chevaux de Dieu (2012) en de omstreden film Much Loved (2015). Met Fièvres sleepte Ayouch verschillende prijzen in de wacht: de Etalon d’Or Yennenga voor beste film op FESPACO in Burkina Faso, de FIFOG d’Argent voor beste film op het Festival International du Film Oriental de Genève in Zwitserland en prijzen voor het beste scenario (Aicha Yacoubi en Hicham Ayouch) en beste acteur (Farida Amrouche) op het Alexandria International Film Festival in Egypte. Daarnaast ontvingen ook acteurs Didier Michon en Sliman Dazi een gedeelde prijs voor beste acteur op het Festival International de Marrakech in Marokko.

Hicham Ayouch | Marokko, Frankrijk, VAE | 2014 | 90 min | Frans gesproken | Nederlands ondertiteld