8 nov | Jubileumfeest 25 jaar Sphinx

Sphinx

 

 

 

 

 

De culturele stichting Sphinx Art Productions, organisator en promotor van onder meer het jaarlijkse filmfestival Cinéma Arabe, bestaat 25 jaar. Reden voor een jubileumfeest!


Sinds de oprichting in 1989, organiseert Sphinx uiteenlopende culturele uitingen op het snijvlak van de multiculturele samenleving, zoals theatervoorstellingen, filmfestivals, muziekconcerten, educatieve projecten en exposities. Een belangrijke ambitie van Sphinx is bij te dragen aan het ontwikkelen van een Nederlands cultuuraanbod dat beter aansluit bij de cultureel diverse samenleving, en aan het kweken van onderling begrip en waardering.

Ter gelegenheid van het jubileum organiseert Sphinx op zaterdag 8 november een feest. U bent van harte welkom. Het programma begint om 16.00 uur met een Cinéma Arabe Filmclubvertoning van La Sueur des Palmiers in filmtheater Rialto, gevolgd door een mooi avondprogramma in de nabijgelegen Oranjekerk. Daar wordt vanaf 18:30 een Arabisch buffet geserveerd. Graag tot dan!

PROGRAMMA
Vanaf 18:30 Arabisch buffet  (€10, inclusief twee drankjes)
20:00 Start avondprogramma met muziek door Debby Korfmacher
20:30 Een klassiek Arabisch muziekoptreden van de Marokkaans-Nederlands zangeres Karima El-Fillali
21:15 Feministische buikdanseres Dr. Kaouthar Darmoni (UvA) met een lezing over de herkenning van vrouwelijke oerkracht via buikdans
21:45 Dj Bas Springer